Skip to main content

Ett träningscenter för alla

Våra anläggningar är väl utrustade med ett stort och omfattande urval av maskiner, redskap och kunnig personal för att hantera allt ifrån nybörjare till tävlande atleter.

Från nybörjare till atleter

BOKA TID NUTRÄNING & BEHANDLINGAR
Personlig träning

Personlig Träning hos Acrius innebär att du som kund kan boka personlig träning med våra PT eller våra Fysioterapeuter. Som tränare har de olika kompetenser och träningsbakgrund. Har du särskilda mål eller förutsättningar så kan det vara bra att boka en Personlig Träningskonsultation först. Våra PT’s breda kompetens gör att vi kan ta emot hela spektrat av kunder, alltifrån PT efter rehab till PT för elitidrottare.

Om Acrius Borås

Om oss:

2011 startade vi med Behandling Träning och Gym.

Vår kunskap är att på ett vassare sätt hjälpa individer till ett bättre leverne. Rörligare starkare och smärtfria.

Sommaren-21 flyttade vi in i nuvarande lokaler och kan utöver alla våra behandlingar nu även erbjuda  ett fullt utrustat gym i en Välkomnande atmosfär.

Nu består Acrius Borås av Claes, Angela, Lisa och Linnèa. På lördagarna möter ni Felicia och Moa som värdar på anläggningen.

Det är som vi själva uttrycker det och som Acrius också står för

”Vi är och ska bli lite vassare”

Angela och Claes

år verksamhet startade 2011 och då med olika behandlingar under namnet En Zon För Allt. 2012 började vi göra träningsupplägg och 2017 flyttade vi till nuvarande lokaler där vi erbjuder olika behandlingar men också ett gym för träning enskilt och i grupp.

 

ANMÄLAN MEDLEMSSKAP

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig och hittar rätt träningsupplägg.  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter

  PRISER

  BEHANDLINGAR

  Massage 800 kr
  Ortotobionomi 800 kr
  Zonterapi 800 kr
  Mindful Tappning 800 kr

  Kostrådgivning                                                      800 kr

  Personlig träning                                                   800 kr

  Träningskort
  Årskort 4 549  kr (autogiro 379 kr/månad)
  Årskort Student/Senior 3 949 kr (autogiro 329 kr/månad)
  Halvårskort 2 900 kr

   

  Acrius Team Träning

  Träning i mindre grupp med personlig tränare, 2-6 personer, ca 55 min per tillfälle.

  Pris per person vid 10 tillfällen Offert
  Pris per person vid 20 tillfällen Offert

  Kontakta oss för pris.

   

  Personling Träning
  Ett tillfälle 800 kr
  5 tillfällen 4 000 kr
  10 tillfällen 8 000 kr

   

  Reservation för prisändring.

  Massage 800 kr
  Ortotobionomi 800 kr
  Zonterapi 800 kr
  Mindful Tappning 800 kr

  Kostrådgivning                                                      800 kr

  Personlig träning                                                   800 kr

  Träningskort
  Årskort 4 549  kr (autogiro 379 kr/månad)
  Årskort Student/Senior 3 949 kr (autogiro 329 kr/månad)
  Halvårskort 2 900 kr

   

  Acrius Team Träning

  Träning i mindre grupp med personlig tränare, 2-6 personer, ca 55 min per tillfälle.

  Pris per person vid 10 tillfällen Offert
  Pris per person vid 20 tillfällen Offert

  Kontakta oss för pris.

   

  Personling Träning
  Ett tillfälle 800 kr
  5 tillfällen 4 000 kr
  10 tillfällen 8 000 kr

   

  Reservation för prisändring.

  BOKA TID NULÄS MER

  Gym & Träning

  Ju mer du vet om kroppen och träning, desto bättre och roligare blir träningen. Det gäller oavsett om du är vanlig motionär eller elitidrottare. Oavsett om du vill springa Göteborgsvarvet lite snabbare, göra bättre resultat på golfbanan, vill vinna serien eller få mer energi i vardagen. Hos oss kan du träna på egen hand, med tränare eller i grupp. Vi finns alltid på plats om du har frågor eller vill ha tips.

  Kostrådgivning:

  Vill du få bättre hälsa, prestation, energi och fysik? Kanske vill du veta att du får i dig tillräckligt i förhållande till dina hälsomål eller fysisk aktivitet. Gå upp eller ner i vikt? Oavsett dina mål så hjälper vi dig efter dina förutsättningar.  En kostanalys är bästa sättet att utvärdera och förbättra ditt kostintag.

  Oftast tänker man inte på vilken stor inverkan kosten faktisk har innan man gör en förändring. Många tror att en förändring behöver vara stor men faktum är att det ofta är små justeringar som behöver göras för att få resultat.

  En förändring tar tid och det är viktigt att man låter det ta tid, nya rutiner kommer på plats och det är en investering i dig själv som kommer att finnas med dig livet ut. Det ska vara hållbart, det ska vara enkelt och det ska vara gott.

  Kostrådgivning passar dig som:

  • vill göra en hälsoförändring till det bättre
  • vill byta ut gamla vanor mot hälsosammare val
  • vill säkerställa att du får i dig den näring och energi  din kropp behöver
  • vill få mer kunskap om kosten och hur just du bör äta
  • vill få coaching, stöd och vägledning

  En sund kosthållning kan också göra att du:

  • undviker sjukdomar
  • känner dig piggare
  • får mer energi
  • stimulerar muskeltillväxt
  • orkar mer på arbetet
  • orka mer på fritiden

  Hälsosam mat:

  Den behöver inte vara tråkig, smaklös eller komplicerad. Det ska tvärtom vara enkelt. Det ska vara motiverande att fylla på kroppen med bra råvaror för att stimulera de resultat just du är ute efter.

  Det är därför en kostrådgivare kan vara bra att ha med dig på din hälsoresa. För att hitta rätt och för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas. Både att lyckas nå dina mål och – nästan än viktigare – att bibehålla din livsstilsförändring

  Såhär går det till:

  Vid första mötet fyller vi i en hälsodeklaration samt att jag lär känna dig, dina nuvarande rutiner, målsättningar och livsstil, detta för att få en så tydlig bild som möjligt. Efter det får du i uppgift att utföra en kostregistrering under minst 3 dagar som jag sedan analyserar. En kostanalys är bästa sättet att utvärdera och förbättra ditt kostintag.

  Utifrån dina mål och önskningar skapar vi ett individuellt kostupplägg/schema för dina behov och livsstil. Du får också tips och inspiration till ett hälsosammare liv och målet är att det ska vara hållbart.

  För att optimera dina resultat kan det också vara bra att komplettera med ett träningsschema för att stärka upp din kropp och dina resultat. Hälsa är livsstil. Tillsammans skapar vi ditt personliga upplägg.

  För tidsbokning går du in på vår hemsida acrius.se/boras

  Om du har fler frågor och funderingar kan du maila lisa.cras@acrius.se

  BEHANDLINGAR

  Patient testar handledsstöd till ett tangentbord

  Zonterapi

  Zonterapi är framförallt inflammationsläkande och i förlängningen kan den även ta bort smärta och värk. Kroppens kraftigaste läkningsverktyg är just inflammation och feber. Att dämpa feber blir för kroppen, som att kasta rodret överbord när man är mitt ute på havet.

  Genom att höja upp den inre elden med zonterapi kan man få kroniska åkommor att läka ut. Det är därför som gamla krämpor ofta kommer tillbaka under en kort tid, under en läkningsfas. Får kroppen den stimulans den behöver så strävar den alltid till jämvikt. Hälsa är egentligen ett naturligt tillstånd för kroppen.

  Zonterapi kan effektivt behandla:
  mag- och tarmbesvär, migrän och huvudvärk, allergi, astma och eksem, barnlöshet, mensvärk, menstruationsstörningar och hormonella besvär, inflammation och ledbesvär, högt blodtryck, utmattningssymptom, stress och sömnbesvär.

  Mindful tapping

  Det tar på krafterna att försöka bemästra stress, malande tankar och obehagliga känslor, för att inte tala om smärtor och spänningar. Det är lätt att skylla stressen på yttre händelser, men i själva verket är det våra känslomässiga reaktioner på händelserna som stressar oss. När känslorna väl dragit igång är det inte så lätt att varken tänka klart eller bete sig förnuftigt. Det är då man vill kunna Mindful Tapping! För då kan man själv lugna sin känslohjärna, återfå balansen och tänka klart igen!

  Med Mindful Tapping har du ett redskap så du själv kan lugna din känslohjärna och förändra inlärda stressmönster. Med Mindful Tapping kan oro, spänningar, huvudvärk, kramp i magen och andra obehagskänslor i kroppen förändras inom minuter. När du åter är lugn och avspänd blir du mer fokuserad, sover bättre och mår bättre. Stress och negativa känslor som ilska, oro och nervositet kan på sikt ge högt blodtryck, magproblem, ångest, smärtor i rygg och nacke och sömnproblem. Därför är det viktigt att ta hand om stressen i tid.

  Ortobionomi

  Ordet ortobionomi betyder “Läran om den naturliga rörelsen”.
  Orto = rak/normal, bio = rörelse/levande, nomi = läran om.

  Ortobionomin föddes i USA i början på 60-talet av den Osteopatiske läkaren Dr Lawrens H Jones. Ortobionomin är en mycket mjuk metod vars syfte är att släppa på muskelspänningar som hindrar en leds naturliga rörlighet. Då man i behandlingen får de muskulära spänningarna att släppa påverkas även kotor, leder och ligament och därmed förbättras även rörligheten. Terapeuten följer den rörelse som kroppen accepterar i det skadedrabbade området. I behandlingen använder man sig av mjuka, lätta tryck och rörelser för att minska på och lösa upp muskelspänningar. Dessa spänningar skapades en gång för att skydda kroppen, vid ex. olycka, fall och överbelastning. Genom att göra den korta muskeln ännu kortare, känner kroppen när det är skönt och spänningsfritt och först då skickar hjärnan en ny signal till muskeln att nu är det dags att släppa efter. Fördelen med denna metod är att den är lugn, mjuk, följsam och framför allt smärtfri då man hela tiden arbetar åt det håll som leden vill. Musklerna minns allt vi varit med om.

  Massage

  När jag jobbar med massage får jag musklerna att återgå till sitt normala läge och skelettet sin optimala rörlighet. När det bildas spänningar i muskulaturen dras lederna i onormala positioner och smärta och ömhet blir ett faktum. Massagen Ger muskulaturen en effektivare arbetsförmåga och kan hjälpa intill liggande muskler att jobba mer effektivt. Dessutom anser jag att massage motverkar stress och många tycker att massagen är ett bra sätt att koppla av. När jag genomför massagen stimulerar jag blodcirkulationen och reningen i kroppen drar igång och får slagg produkter att lämna kroppen. För mig är det viktigt att hitta orsaken för att rätta till symtomen.

  Telefon:

  033-25 00 00

  0703-254 259

  0706-254 256

  Adress:

  Göteborgsvägen 35, 504 35 Borås

  E-post:

  AKTIVITETER BORÅS

  Veckopass


  VeckodagTider
  Måndag06.30 Cirkel 45
  12.15 TRX 45
  17.15 Cirkel 45
  Tisdag09.00 Senior Cirkel
  10.00 Senior Cirkel
  12.15 HIIT 45
  17.00 HIIT 30
  17.30 Yobility 30
  18.00 Yoga 45
  Onsdag06.15 HIIT 30
  06.45 Yobility 30
  12.15 Cirkel 45
  17.15 Cirkel
  Torsdag09.00 Senior Cirkel
  10.00 Senior Cirkel
  12.15 HIIT 45
  17.30 TRX 45
  Fredag12.15 Yoga 45

  Taggtider:

  Alla dagar  05.00 – 22.00

  ÖPPETTIDER

  VeckodagTider
  Måndag08.00 - 19.00
  Tisdag08.00 - 19.00
  Onsdag08.00 - 19.00
  Torsdag08.00 - 19.00
  Fredag08.00 - 18.00
  Lördag09.00 - 13.00
  SöndagObemannad. Taggmedlem har tillgång.

  Tagtider:

  Alla dagar  05.00 – 22.00

  Claes Fridell

  Cert. Dipl. Medicinsk Massageterapuet. STAC Elittränare

  Massage, Personlig Tränare

  Lisa Cras

  Lic PT, Lic Kostrådgivare, Lic Gruppinstruktör

  Personlig Tränare, Kostrådgivare, Gruppinstruktör

  Angela Fridell

  Dipl. Zonterapeut

  Zonterapi, Ortobionomi, Mindful Tapping

  Linnèa Husèn

  Cert. Dipl. Medicinsk Massageterapuet.

  Felicia Granudd

  Reception & Gymvärd

  Idrottsstudent Sveneriksson Gymnasium NIU Judo
  Meriter - Juniorlandslaget

  Moa Fridell

  Reception & Gymvärd

  Elit Golfspelare

  Fredrik Nero

  Löptränare & Thorax trainer

  Löpträning