• Acrius Borås

 • Acrius Borås

ACRIUS BORÅS

Ju mer du vet om kroppen och träning, desto bättre och roligare blir träningen. Det gäller oavsett om du är vanlig motionär eller elitidrottare.
Oavsett om du vill springa Göteborgsvarvet lite snabbare, göra bättre resultat på golfbanan, vill vinna serien eller få mer energi i vardagen.
Hos oss kan du träna på egen hand, med tränare eller i grupp. Vi finns alltid på plats om du har frågor eller vill ha tips.

Välkommen till Acrius i Borås!

ÖPPETTIDER

Veckodag
Måndag08.00 – 19.00
Tisdag08.00 – 19.00
Onsdag08.00 – 19.00
Torsdag08.00 – 19.00
Fredag08.00 – 18.00
Lördag09.00 – 13.00
SöndagObemannat
TAG-medlemmar har tillgång
TAG-tiderAlla dagar 05.00 – 22.00

VECKANS AKTIVITETER I BORÅS

VeckodagTider
Måndag06.30 Cirkel 45
12.15 TRX 45
17.15 Cirkel 45
Tisdag09.00 Senior Cirkel
10.00 Senior Cirkel
12.15 HIIT 45
17.00 HIIT 30
17.30 Yobility 30
18.00 Yoga 45
Onsdag06.15 HIIT 30
06.45 Yobility 30
12.15 Cirkel 45
17.15 Cirkel
Torsdag09.00 Senior Cirkel
10.00 Senior Cirkel
12.15 HIIT 45
17.30 TRX 45
Fredag12.15 Yoga 45

Med reservation för ändringar. Bokning av pass görs via Go Active! »

Bli medlem!

Är du intresserad av att börja träna hos oss?
Skicka dina kontaktuppgifter till boras@acrius.se så bokar vi en tid och kan visa dig runt, eller välkommen in.

Träningskort & priser

BehandlingPris
Massage800 kr
Ortobionomi800 kr
Zonterapi800 kr
Mindful Tappning800 kr
Kostrådgivning800 kr
Träning
Årskort 4 549 kr
(autogiro 379 kr/månad)
Årskort student/Senior3 949 kr
(autogiro 329 kr/månad
Halvårskort2 900 kr
Personlig träning 1 gång 800 kr
5 gånger 4 000 kr
10 gånger 8 000 kr
Team träningTräning i mindre grupp med personlig tränare, 2-6 personer, ca 55 min per tillfälle
Kontakta oss för offert

Behandlingar

Vill du få bättre hälsa, prestation, energi och fysik? Kanske vill du veta att du får i dig tillräckligt i förhållande till dina hälsomål eller fysisk aktivitet. Gå upp eller ner i vikt? Oavsett dina mål så hjälper vi dig efter dina förutsättningar.  En kostanalys är bästa sättet att utvärdera och förbättra ditt kostintag.

Oftast tänker man inte på vilken stor inverkan kosten faktisk har innan man gör en förändring. Många tror att en förändring behöver vara stor men faktum är att det ofta är små justeringar som behöver göras för att få resultat.

En förändring tar tid och det är viktigt att man låter det ta tid, nya rutiner kommer på plats och det är en investering i dig själv som kommer att finnas med dig livet ut. Det ska vara hållbart, det ska vara enkelt och det ska vara gott.

Kostrådgivning passar dig som:

 • vill göra en hälsoförändring till det bättre
 • vill byta ut gamla vanor mot hälsosammare val
 • vill säkerställa att du får i dig den näring och energi  din kropp behöver
 • vill få mer kunskap om kosten och hur just du bör äta
 • vill få coaching, stöd och vägledning

En sund kosthållning kan också göra att du:

 • undviker sjukdomar
 • känner dig piggare
 • får mer energi
 • stimulerar muskeltillväxt
 • orkar mer på arbetet
 • orka mer på fritiden

Hälsosam mat:

Den behöver inte vara tråkig, smaklös eller komplicerad. Det ska tvärtom vara enkelt. Det ska vara motiverande att fylla på kroppen med bra råvaror för att stimulera de resultat just du är ute efter.

Det är därför en kostrådgivare kan vara bra att ha med dig på din hälsoresa. För att hitta rätt och för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas. Både att lyckas nå dina mål och – nästan än viktigare – att bibehålla din livsstilsförändring

Såhär går det till:

Vid första mötet fyller vi i en hälsodeklaration samt att jag lär känna dig, dina nuvarande rutiner, målsättningar och livsstil, detta för att få en så tydlig bild som möjligt. Efter det får du i uppgift att utföra en kostregistrering under minst 3 dagar som jag sedan analyserar. En kostanalys är bästa sättet att utvärdera och förbättra ditt kostintag.

Utifrån dina mål och önskningar skapar vi ett individuellt kostupplägg/schema för dina behov och livsstil. Du får också tips och inspiration till ett hälsosammare liv och målet är att det ska vara hållbart.

För att optimera dina resultat kan det också vara bra att komplettera med ett träningsschema för att stärka upp din kropp och dina resultat. Hälsa är livsstil. Tillsammans skapar vi ditt personliga upplägg.

För tidsbokning går du in på vår hemsida acrius.se/boras

Om du har fler frågor och funderingar kan du maila lisa.cras@acrius.se

Zonterapi är framförallt inflammationsläkande och i förlängningen kan den även ta bort smärta och värk. Kroppens kraftigaste läkningsverktyg är just inflammation och feber. Att dämpa feber blir för kroppen, som att kasta rodret överbord när man är mitt ute på havet.

Genom att höja upp den inre elden med zonterapi kan man få kroniska åkommor att läka ut. Det är därför som gamla krämpor ofta kommer tillbaka under en kort tid, under en läkningsfas. Får kroppen den stimulans den behöver så strävar den alltid till jämvikt. Hälsa är egentligen ett naturligt tillstånd för kroppen.

Zonterapi kan effektivt behandla:
mag- och tarmbesvär, migrän och huvudvärk, allergi, astma och eksem, barnlöshet, mensvärk, menstruationsstörningar och hormonella besvär, inflammation och ledbesvär, högt blodtryck, utmattningssymptom, stress och sömnbesvär.

Det tar på krafterna att försöka bemästra stress, malande tankar och obehagliga känslor, för att inte tala om smärtor och spänningar. Det är lätt att skylla stressen på yttre händelser, men i själva verket är det våra känslomässiga reaktioner på händelserna som stressar oss. När känslorna väl dragit igång är det inte så lätt att varken tänka klart eller bete sig förnuftigt. Det är då man vill kunna Mindful Tapping! För då kan man själv lugna sin känslohjärna, återfå balansen och tänka klart igen!

Med Mindful Tapping har du ett redskap så du själv kan lugna din känslohjärna och förändra inlärda stressmönster. Med Mindful Tapping kan oro, spänningar, huvudvärk, kramp i magen och andra obehagskänslor i kroppen förändras inom minuter. När du åter är lugn och avspänd blir du mer fokuserad, sover bättre och mår bättre. Stress och negativa känslor som ilska, oro och nervositet kan på sikt ge högt blodtryck, magproblem, ångest, smärtor i rygg och nacke och sömnproblem. Därför är det viktigt att ta hand om stressen i tid.

Ordet ortobionomi betyder “Läran om den naturliga rörelsen”.
Orto = rak/normal, bio = rörelse/levande, nomi = läran om.

Ortobionomin föddes i USA i början på 60-talet av den Osteopatiske läkaren Dr Lawrens H Jones. Ortobionomin är en mycket mjuk metod vars syfte är att släppa på muskelspänningar som hindrar en leds naturliga rörlighet. Då man i behandlingen får de muskulära spänningarna att släppa påverkas även kotor, leder och ligament och därmed förbättras även rörligheten. Terapeuten följer den rörelse som kroppen accepterar i det skadedrabbade området. I behandlingen använder man sig av mjuka, lätta tryck och rörelser för att minska på och lösa upp muskelspänningar. Dessa spänningar skapades en gång för att skydda kroppen, vid ex. olycka, fall och överbelastning. Genom att göra den korta muskeln ännu kortare, känner kroppen när det är skönt och spänningsfritt och först då skickar hjärnan en ny signal till muskeln att nu är det dags att släppa efter. Fördelen med denna metod är att den är lugn, mjuk, följsam och framför allt smärtfri då man hela tiden arbetar åt det håll som leden vill. Musklerna minns allt vi varit med om.

När jag jobbar med massage får jag musklerna att återgå till sitt normala läge och skelettet sin optimala rörlighet. När det bildas spänningar i muskulaturen dras lederna i onormala positioner och smärta och ömhet blir ett faktum. Massagen Ger muskulaturen en effektivare arbetsförmåga och kan hjälpa intill liggande muskler att jobba mer effektivt. Dessutom anser jag att massage motverkar stress och många tycker att massagen är ett bra sätt att koppla av. När jag genomför massagen stimulerar jag blodcirkulationen och reningen i kroppen drar igång och får slagg produkter att lämna kroppen. För mig är det viktigt att hitta orsaken för att rätta till symtomen.

OM ACRIUS BORÅS

2011 startade vi med Behandling Träning och Gym. Vår kunskap är att på ett vassare sätt hjälpa individer till ett bättre leverne. Rörligare starkare och smärtfria.

Sommaren-21 flyttade vi in i nuvarande lokaler och kan utöver alla våra behandlingar nu även erbjuda ett fullt utrustat gym i en Välkomnande atmosfär.

Nu består Acrius Borås av Claes, Angela, Lisa och Linnèa. På lördagarna möter ni Felicia och Moa som värdar på anläggningen.

Det är som vi själva uttrycker det och som Acrius också står för:

”Vi är och ska bli lite vassare”

Angela och Claes

Acrius Borås - Gym, träning & hälsa

Vi som jobbar i Borås

Claes Fridell

Cert. Dipl. Medicinsk Massageterapuet. STAC Elittränare

Massage, Personlig Tränare

Lisa Cras

Lic PT, Lic Kostrådgivare, Lic Gruppinstruktör

Personlig Tränare, Kostrådgivare, Gruppinstruktör

Angela Fridell

Dipl. Zonterapeut

Zonterapi, Ortobionomi, Mindful Tapping

Linnéa Husén

Cert. Dipl. Medicinsk Massageterapeut

Felicia Granudd

Reception & Gymvärd

Idrottsstudent Sveneriksson Gymnasium NIU Judo
Meriter – Juniorlandslaget

Moa Fridell

Reception & Gymvärd

Elit Golfspelare

Fredrik Nero

Löptränare & Thorax trainer

Löpträning

VI FINNS HÄR FÖR DIG

Adress

Göteborgsvägen 35
504 35 Borås

HITTA TILL OSS I BORÅS

Snabbanslutning