• Akupunktur i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

    Akupunktur hos Acrius i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile
  • Akupunktur Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

    Akupunktur hos Acrius i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

Akupunktur

Varför inte prova att frisätta kroppens egna smärthämmande endorfiner med akupunktur? Akupunktur är en helt naturlig metod utan biverkningar som kan hjälpa till att minska smärta och värk i muskler och leder.

Akupunktur är en fantastisk metod för smärtbehandling som har använts i århundraden. Den har utvecklats med tiden och 1984 godkände Socialstyrelsen användning av akupunktur med västerländsk inriktning som behandlingsmetod för smärta inom svensk sjukvård.

Denna välbeprövade metod innebär att tunna, sterila nålar placeras i specifika punkter på kroppen. Det går bra att få behandling i alla kroppsdelar, till exempel i ryggen, händerna, armarna, fötterna och i knäna.

Hur fungerar akupunktur?

Stimuleringen aktiverar nervtrådar som hindrar smärtimpulsernas väg upp till hjärnan och det skapar också frisättning av kroppens egna smärthämmande endorfiner. Det hjälper alltså till med att lindra smärta genom att främja kroppens naturliga läkningsprocess.

Akupunkturnålarna ger minskad muskelspänning och ökar genomblödningen i hud och muskler i det område där nålen sitter. Akupunktur kan därför vara effektivt för att behandla olika typer av smärta, som ryggsmärta, migrän, ledsmärta och muskelspänningar. Det kan också vara till hjälp för dig som lider av kronisk smärta eller smärta som är relaterad till medicinska tillstånd som artros eller fibromyalgi.

Om du letar efter en naturlig och effektiv behandlingsmetod för smärta kan akupunktur vara ett bra alternativ att utforska. Har du varit hos oss tidigare så kan du prata med din naprapat eller fysioterapeut för att ta reda på om metoden kan hjälpa dig, baserat på vilket eller vilka problem du har.

Är det ditt första besök får du börja med att svara på frågor om dig själv och dina besvär. Sedan gör vi en enklare undersökning genom att känna på de områden som gör ont.

Kontakta oss på ditt närmsta Acrius så bokar vi en tid och hjälper dig vidare!

Akupunktur i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

Vi erbjuder akupunktur från Acrius olika center i Uddevalla, Trollhättan och Ljungskile. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Bohuslän, Älvsborg och Skaraborg. Tveka inte på att komma till oss för att få hjälp oavsett om du bor kring Strömstad, Skara, Kungälv, Mellerud eller Bengtsfors.

Snabbanslutning