• Arbetsterapi i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

  202304 ACRIUS WEBB 1857
 • Arbetsterapi i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

  202304 ACRIUS WEBB 1857

Arbetsterapi

Här på Acrius har vi lång och gedigen erfarenhet inom arbetsterapi & rehabilitering. Om du kämpar med att utföra dagliga aktiviteter på grund av en skada eller sjukdom så kan det vara värt att överväga att söka hjälp från en duktig och engagerad arbetsterapeut.

Våra arbetsterapeuter hjälper dig med att lösa eller förebygga hälsoproblem som begränsar eller riskerar att begränsa din aktivitets- och arbetsförmåga i det dagliga livet. Målet med arbetsterapin är att du ska kunna utföra alla de dagliga aktiviteter som du vill, utan smärta eller fysiska besvär.

Genom arbetsterapi kan du återfå självständighet och förmågan att utföra dagliga uppgifter, vilket kan leda till en förbättrad livskvalitet. Vårt arbetssätt är individuella behandlingar och träning anpassad efter just dig.

Vad kostar arbetsterapi?

Ett besök hos arbetsterapeuten kostar 200 kr och vi välkomnar människor i alla åldrar. För personer under 20 år och över 85 år är besöken kostnadsfria. Arbetsterapi ingår i högkostnadsskyddet. Eftersom Acrius är en del av Vårdval Rehab så behöver du ingen remiss för att komma till oss.

Vid frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon.

TROLLHÄTTAN: 0520-105 56

UDDEVALLA: 0522-101 51

LJUNGSKILE: 0522-777 800 

Vid eventuellt förhinder – Tänk på att avboka din tid senast 24 timmar innan bokad tid. Annars debiteras du 100 kr för uteblivet besök. (Gäller Vårdvalet och även dig som har frikort)

Vad gör en arbetsterapeut?

En arbetsterapeut arbetar med skador och sjukdomar i händerna, neurologiska tillstånd och andra medicinska tillstånd som kan tas om hand inom primärvården. Du kan också träffa en arbetsterapeut för råd och stöd kring struktur i vardagen vid stress och smärta.

Arbetsterapeuten identifierar ditt behov och mål för att sedan utveckla en behandlingsplan som syftar till att hjälpa dig att uppnå dessa mål.

Själva behandlingen kan inkludera olika metoder och tekniker för att öka din självständighet och förmåga att hantera dagliga uppgifter. Behandlingen består ofta av övningar för att förbättra motorisk funktion och styrka, tekniker för att hantera smärta eller stress samt strategier för att organisera och planera dagliga aktiviteter.

VAD ARBETSTERAPI KAN HJÄLPA DIG MED

Våra arbetsterapeuter hjälper dig att uppnå dina mål och ta kontroll över din hälsa och välbefinnande genom:

 • Utredning, bedömning, råd, stöd och åtgärder
 • Aktivitetsbedömningar och träning i att klara av vardagliga aktiviteter
 • Förslag till anpassning av aktivitet och miljö
 • Hand- och armrehabilitering – Träning och utprovning av ortoser
 • Ergonomisk rådgivning
 • Hjälpmedelsutprovning
 • Ansökan om el-rullstol – Utprovning och träning
 • Bostadsanpassning – Aktivitetsbedömning och intyg inför ansökan
 • Stress och smärthantering – Struktur i vardagen
 • Hembesök

Arbetsterapi Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

Vi erbjuder arbetsterapi från Acrius olika center i Uddevalla & Trollhättan. Från och med september 2023 finns vi även i Ljungskile. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Bohuslän, Älvsborg och Skaraborg. Tveka inte på att komma till oss för att få hjälp oavsett om du bor kring Strömstad, Skara, Kungälv, Mellerud eller Bengtsfors.

Snabbanslutning