• Dry Needling i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

    Dry Needling i Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile
  • Dry needling

    Dry Needling i Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile

DRY NEEDLING

Om du lider av smärta eller muskelspänning kan dry needling vara ett bra alternativ för att befria dig från smärtan eller lindra symptomen.

Dry needling är en behandlingsteknik med användning av tunna nålar för att behandla smärta och muskelspänning i kroppen. Nålarna används för att effektivt komma djupt in i muskulaturen och behandla de områden som inte går att nå med händerna.

Förutom att minska smärta och muskelspänning kan dry needling också hjälpa till att förbättra rörlighet och flexibilitet i kroppen. Behandlingen kan också hjälpa till att öka blodcirkulationen i musklerna, vilket kan förbättra läkningsprocessen.

Innan du väljer behandling är det dock viktigt att du rådgör med en kvalificerad fysioterapeut för att se om dry needling är rätt för dig.

HUR FUNGERAR DRY NEEDLING?

Till skillnad från akupunktur så fokuserar dry needling på att behandla specifika punkter i muskler, så kallade triggerpunkter, som är kända för att orsaka smärta och obehag.

Dry needling är faktiskt helt skild från traditionell akupunktur. Det finns inga likheter vare sig med behandlingsutförande eller mekanismer, förutom att akupunkturnålar används.

Dry needling har visat sig vara effektivt för att lindra smärta och muskelspänning i olika delar av kroppen, inklusive nacke, rygg, axlar och ben. Behandlingen fungerar genom att nålen penetrerar huden och musklerna, vilket aktiverar kroppens naturliga läkningsprocess och minskar inflammation.

Triggerpunktsmärta – eller myofasciell smärta – utgörs av spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Dessa kan snabbt och säkert behandlas med hjälp av dry needling.

När man träffar en triggerpunkt med nålen får man en så kallad ”local twitch response” som är en snabb sammandragning av myofibrillerna och därefter blir muskeln helt avslappnad.

DRY NEEDLING Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

Vi erbjuder dry needling från Acrius olika center i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Bohuslän, Älvsborg och Skaraborg. Tveka inte på att komma till oss för att få hjälp oavsett om du bor kring Strömstad, Skara, Kungälv, Mellerud eller Bengtsfors.

Snabbanslutning