• Rehab i Trollhättan

    Bli smärtfri med Acrius

    202304 ACRIUS WEBB 1857
  • Rehabilitering i Trollhättan

    Bli smärtfri med Acrius

    202304 ACRIUS WEBB 1857

Rehab med Acrius Trollhättan

Välkommen till Acrius rehab i Trollhättan. Vi har vår verksamhet på Tingvallavägen 37.

Här kan du få bra hjälp med smärta och det mesta inom rehab såsom fysioterapi och arbetsterapi. Har du svårt att ta dig hit kan vi i vissa fall hjälpa dig genom digitala möten eller hembesök samt med utlämning och utprovning av hjälpmedel i hemmet. Vi är en del av Vårdval Rehab. Läs gärna mer om det längre ner på sidan.

Vi erbjuder även kurser inom rehab, såsom artrosskola och stresshantering.

vardval rehab

VI ÄR EN DEL AV VÅRDVAL REHAB

Acrius är en del av Västra Götalandsregionens Vårdval Rehab. Det innebär att du som patient kan välja oss som rehabiliteringsenhet, oavsett var du är listad. Du behöver heller inte gå genom läkare eller ha en remiss för att boka tid till en fysioterapeut eller arbetsterapeut hos oss.

Ett besök hos någon av våra fysioterapeuter/arbetsterapeuter/sjukgymnaster kostar 200 kr. För personer under 20 år och över 85 år är besöken kostnadsfria. Högkostnadsskyddet gäller.

Boka din tid direkt genom att klicka på de olika tjänsterna här ovanför, eller besök vår sida på 1177.se . Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på ditt närmsta rehabcenter.

Vad menas med Vårdval rehab?

Vårdval Rehab innebär att du som behöver rehabilitering i form av arbetsterapi/fysioterapi själv kan välja vilken rehabenhet du vill besöka.

För att få vara en ansluten rehabenhet ska Västra Götalandsregionens krav på bland annat bemanning, kompetens, tillgänglighet, och lokaler uppfyllas.

När du ska göra ditt vårdval rehab är du välkommen till Acrius. Vi välkomnar personer i alla åldrar som har olika diagnoser och funktionsvariationer som behandlas på primärvårdsnivå, vilket omfattar alla insatser som inte kräver sjukhusets särskilda resurser.

Exempel på tillstånd där vi kan erbjuda behandlingsinsatser är kronisk sjukdom, psykisk ohälsa, neurologisk sjukdom samt värk i muskler eller leder. Vi hjälper också dig som har behov av hjälpmedel.

Patientavgiften för ett besök på en ansluten rehabenhet är 200 kr och ingår i högkostnadsskyddet.
Om du av medicinska skäl inte kan ta dig till rehabenheten kan enstaka hembesök erbjudas.

E-tjänster Vårdval Rehab

Rehabenheterna är anslutna till e-tjänster på 1177. Genom att logga in kan du själv boka och avboka ett besök eller kontakta oss.

För barn och ungdomar under 20 år samt personer över 85 år är besök hos sjukgymnast/arbetsterapeut kostnadsfritt.

Tänk på att avboka din tid senast 24 timmar i förväg vid förhinder annars debiteras du 200 kr för besöket, gällande vårdvalet (gäller även dig som har frikort)

Övriga besök debiteras enligt ordinarie prislista.

Har du synpunkter på vår verksamhet? Vänd dig till vår verksamhetschef Ulrika Erlandsson, kontakt ulrika@acrius.se

Vad kan rehab göra för mig?

Rehabilitering – eller rehab – är en viktig del av återhämtning efter en skada eller sjukdom. Oavsett om det handlar om en idrottsskada, en arbetsplatsrelaterad skada eller en sjukdom så kan rehabilitering hjälpa dig att återfå din styrka, rörlighet och funktion i det skadade området.

Rehab innebär att du arbetar aktivt med att återställa funktionen i det skadade området genom att träna och använda olika rehabiliteringsmetoder. Rehab kan också inkludera smärtlindring, koordinationsövningar, balansträning och rådgivning om livsstilsförändringar som kan hjälpa till att förbättra din hälsa även på lång sikt.

Att gå till en kunnig terapeut kan ge både fysiska och mentala fördelar. Genom att träna och arbeta med en terapeut som känner till dina problem och behov kan du återfå förmågan att utföra dagliga aktiviteter, förbättra kroppshållningen, öka rörligheten och minska smärta eller obehag. Att arbeta med fysiska problem kan också hjälpa till att öka ditt självförtroende samt minska stress och ångest som är relaterat till skadan eller sjukdomen.

Rehab i Trollhättan

Välkommen till oss när du behöver rehab i Trollhättan. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Älvsborg och Skaraborg. Tveka inte på att komma till oss för att få hjälp oavsett om du bor kring Skara, Kungälv, Mellerud eller Bengtsfors.

Snabbanslutning