• Stötvågsbehandling i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

    Stötvågsbehandling Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile
  • Stötvågsbehandlingar

    Stötvågsbehandling Trollhättan, Uddevalla, Ljungskile

Stötvågsbehandling

Om du lider av smärta eller skada i muskler, senor eller ben så kan stötvågsbehandling vara ett alternativ för att minska smärta och främja läkning. Stötvågsbehandling är en snabb, effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod.

För att få ett så snabbt och effektivt resultat som möjligt är det viktigt att vi börjar med att göra en bedömning av ditt utgångsläge. Resultatet kan variera beroende på individuellt tillstånd och hälsa, men stötvågsbehandling inte är lämpligt för alla.

Hur går en stötvågsbehandling till?

Den effektiva behandlingstiden är ungefär 5-15 minuter, och vi behandlar fyra gånger i en serie med fem till sju dagars mellanrum.

Besöket på kliniken tar ca 30 minuter. Därefter gör vi en utvärdering om behandlingsresultatet och gör en bedömning om det behövs ytterligare behandling, eller om vi anser att behandlingsserien är klar.

Behandlingen gör oftast ont under några minuter, men så fort behandlingen är klar så upphör smärtan. De närmaste timmarna efteråt kan du känna av behandlingen, men efter 24 timmar har det avtagit för de flesta. Stötvågen triggar i gång kroppens eget läkningssystem, så undvik antiinflammatorisk medicin under behandlingen.

Stötvågor används oftast för att behandla kroniska smärttillstånd, såsom tennisarmbåge, hälsporre och hälsenesmärta. Behandlingen kan också användas för att behandla akuta skador och smärtor, såsom muskel- och senrupturer, frakturer och karpaltunnelsyndrom. Stötvågsbehandling kan användas för att behandla skador på mjukvävnad, såsom ligamentskador eller muskelbristningar. Ytterligare användningsområden för stötvågor kan vara behandling av benskador, såsom mindre frakturer och benhinneinflammation.

Genom att applicera stötvågor på det skadade området kan behandlingen öka kollagenproduktionen och stimulera läkning av det skadade området.

Hur fungerar stötvågsbehandling?

Stötvågsbehandlingar utvecklades i början av 90-talet för behandling av urinstenar och används idag även för behandling av muskler och muskelfästen.

Genom en applikator genereras stötvågor som transporteras in i smärtområdet. Stötvågor minskar en av kroppens signalsubstanser substans P, som är en smärtmediator. Minskning av substans P ger en smärtlindrande effekt, samtidigt som det stimulerar blodcirkulationen. Stötvågorna underlättar läkningsprocessen och har dessutom en antiinflammatorisk effekt. Stötvågorna bryter ner ärrvävnad och möjlig kalk i muskelfästen.

Stötvågsbehandling är en medicinsk teknik som använder högfrekventa ljudvågor för att behandla olika typer av skador och smärttillstånd i kroppen. Behandlingen fungerar på så sätt att ljudvågorna tränger in i kroppen och stimulerar läkning genom att öka blodflödet som i sin tur främjar nybildning av celler. Detta hjälper kroppen att reparera skadade vävnader och öka styrkan och flexibiliteten i muskler och senor. Behandlingen kan också minska inflammation och minska smärta genom att blockera smärtsignaler från att nå hjärnan.

STÖTVÅGSBEHANDLING Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile

Vi erbjuder stötvågsbehandling från Acrius olika center i Uddevalla, Trollhättan & Ljungskile. Vårt geografiska upptagningsområde är hela Bohuslän, Älvsborg och Skaraborg. Tveka inte på att komma till oss för att få hjälp oavsett om du bor kring Strömstad, Skara, Kungälv, Mellerud eller Bengtsfors.

Stötvågsbehandling
Stötvågsbehandling
Snabbanslutning